FRI fragt på ordrer over 499 kr. til pakkeshop   •    Hurtig levering    •   14 dages returret



HAND-ME-OVER

Mange børneværelser er proppet med legetøj. Legetøjsbiler, dukker, hulahopringe, bolde, talende plysdyr samt utroligt meget mere. Meget af legetøjet bruges måske ikke længere, fordi børnene er blevet for store til legetøjet, eller har mistet interessen for det. Det fejler intet. Hvad skal man så gøre ved det?? Sætte det på loftet, stille det i garagen eller smide det ud?

ASTRUP Group A/S siger: ”HAND-ME-OVER” - giv legetøjet videre til andre der kan have glæde af det. Det kan være til familie, venner, naboer, genbrugsbutikker mm. eller gem legetøjet til næste generation.

Hos ASTRUP Group ønsker vi at bryde med ”Køb og smid ud” kulturen og i stedet vise omsorg for klodens ressourcer ved at opfordre forbrugerne til at give eller sælge brugt legetøj videre til andre. Vores legetøj er produceret i høj kvalitet. Det tåler at blive leget med af flere generationer, så smid det ikke væk, når børnene ikke længere finder det interessant. Vores filosofi er:

Køb mindre – Køb bedre – Brug legetøjet i længere tid – GIV LEGETØJET VIDERE

Vi har designet et piktogram, der symboliserer vores idé om dette. Piktogrammet vil fremgå på alle vores varer, hvor det er muligt at trykke det:

Genbrug er på mode

Heldigvis er genbrug også ved at være så trendy, at mange - specielt den yngre generation – er blevet langt mere bevidste om deres forbrugsvaner. Flere og flere går i genbrugsbutikker, når de køber tøj, møbler, legetøj mm.

Tidligere handlede genbrug i mange år mest om at købe varer til en god pris, så der kunne spares penge. Genbrug var for mennesker, der havde en mindre god økonomi. I dag er det for alle, og nu handler det mere om de holdninger og værdier, man har, når man køber genbrug. Går man i genbrugstøj eller køber brugte møbler, signalerer man, at ansvarligt forbrug, klima og bæredygtighed er noget, man går op i.  
Kan legetøj altid genbruges?

Både ja og nej. Det afhænger meget af legetøjets stand og alder. Plastiklegetøj produceret før 2007 er ikke en god idé at genbruge, da det kan indeholde ftalater, som kan være hormonforstyrrende. Ftalater bruges til at blødgøre plastik, og i dag er der i Europa regler for, at al plastiklegetøj til små børn ikke må indeholde disse stoffer. Køber man derimod legetøj uden for Europa, og især hvis man ikke er sikker på, at legetøjet er testet efter europæiske regler, kan legetøjet stadig indeholde disse ftalater.

At legetøjet har fået en lille plet eller er lidt skrammet er dog ingen hindring for at give det videre. Legeværdien er ikke forringet ved en lille ridse, og børnene tager oftest ikke notits af det.

Jo flere, der kan få glæde af et stykke legetøj, og jo længere tid legetøjet kan være i kredsløb, desto bedre er det for miljøet.

Hvor kan man aflevere brugt eller gammelt legetøj?

Måske er der ikke kusiner eller fætre, der kan overtage legetøjet, og måske ønsker man ikke at gemme legetøjet til kommende generationer.
Ønsker man stadig at legetøjet bliver genbrugt, er der flere, der gerne er modtagere.
Heriblandt kan nævnes, at de fleste genbrugsbutikker gladelig tager imod brugt legetøj.
Bag mange af genbrugsbutikkerne står velgørenhedsorganisationer, der måske donerer legetøjet direkte til børn, der har brug for det. Det kan være til socialt udsatte børn i Danmark, til børn på asylcentre, til børn i flygtningelejre, eller til børn på børnehjem i de fattigste lande. Mange af genbrugsbutikkerne sælger også selv legetøjet i deres butikker og derefter donerer pengene til gode formål.
Ligeledes kan nævnes Mødrehjælpen, som også gerne modtager brugt legetøj. Mødrehjælpen yder støtte til gravide og børnefamilier i særligt sårbare situationer.

Vil du være med til at passe på vores Jord, passe på klimaet og være med til at sikre jordens ressourcer til fremtidige generationer, så smid ikke legetøj væk med mindre, det ikke er sikkert at anvende. Giv legetøjet videre til andre.  Tænk som os: ”HAND-ME-OVER”